11 tips om creativiteit te stimuleren

We zijn dagelijks bezig met het creëren van content. Een informatieve tekst, veelzeggend beeld of een combinatie van beide. We vinden het geweldig om creatief bezig te zijn en goede concepten te bedenken.

Inspiratieloos

Maar ook wij zijn soms even inspiratieloos. Creativiteit komt in vlagen. Voor de een ’s ochtends vroeg en voor de ander in de avond. Maar stel je hebt overdag een goed idee nodig, wat doe je dan? Hoe stimuleer je je creativiteit? We verzamelden 11 tips om je te helpen de creatieve sappen weer te laten stromen!

11 tips

Loop je vast? Zet je favoriete playlist aan. Kijk wat voor jou werkt: de een houdt van energieke liedjes, de ander luistert liever naar rustige achtergrondmuziek. Je kunt ook een interessante blog lezen. Iets nieuws leren. De tijd nemen om de mailbox leeg te maken. En soms moet je gewoon van die stoel komen. Van de hele dag achter een scherm zitten, wordt niemand beter. Ga een rondje lopen, ruim de vaatwasser uit of haal koffie voor je collega’s. En als je dan toch koffie haalt, knoop dan gelijk een gesprekje aan. Niets zo verfrissend als de laatste roddels. Vind je dat er juist teveel wordt gekletst? Zorg voor een rustige omgeving: zonder jezelf even af of zet een koptelefoon met noise canceling op. Een laatste tip voor wie vruchteloos naar het scherm tuurt: begin gewoon. Het hoeft niet meteen goed!

Hoe doe jij dat?

Wat doe jij om nieuwe inspiratie op te doen? Laat het ons weten! Altijd goed om deze lijst van 11 weer aan te vullen.

Volgend bericht
Hoe kies je het juiste beeld bij jouw tekst?

Dit vind je misschien ook inspirerend!