De week van Anouk

Als communicatieadviseur bij HVR heb ik een gevarieerd takenpakket. Mijn dagen zien er vaak anders uit. Toch heb ik geprobeerd een gemiddelde week te beschrijven. Om jou een idee te geven hoe het is om te werken bij HVR.

Maandag

Op maandag staat de weekstart centraal. Het hele HVR-team ontmoet elkaar online en vertelt kort hoe zijn of haar week eruit ziet. Is er in een project een mijlpaal bereikt of een goed product opgeleverd? Dan presenteert een collega kort hoe ze dat hebben gedaan. Ook is dit het moment voor updates over gewonnen of verloren opdrachten. Verder probeer ik mijn week vooruit te plannen; wanneer ga ik aan de slag met welke taak.

Dinsdag

De dag waarop ik vaak veel van mijn opdrachtgevers en collega’s spreek. Telefonisch, online en soms ook fysiek op locatie. Een brainstorm over een nieuw aanbesteding. Een teamoverleg over de insteek van een communicatieplan. Of evalueren of het project nog steeds naar wens verloopt. Op kantoor vind je vaak veel collega’s. En die zijn altijd in voor een praatje. Een gezellige, drukke boel!

Woensdag

Vandaag besluit ik om thuis te werken. Met volle focus ga ik aan de slag met nieuwe acties en ideeën. Zo werk ik de ene keer een videoscript uit over cybersecurity, schrijf ik verder aan een communicatieplan over milieuzones of geef ik feedback op een infographic die ik ontvang van de vormgever. Ik schakel tussen verschillende onderwerpen op de dag.

Donderdag

Eén keer per maand komen alle adviseurs samen en werken we aan onze teamontwikkeling. We delen ervaringen en bespreken cases om van elkaar te leren. Regelmatig schakelen we een externe in voor een workshop of training. Denk aan een persberichtentraining of een training over adviesvaardigheden. De training met de meeste stemmen volgen we.

Vrijdag

Ik werk 36 uur, waardoor ik de ene week vier dagen werk en de andere week vijf. Bij HVR mag je daar zelf een keuze in maken. Op vrijdag neem ik de tijd om administratieve taken op te pakken. Zoals de facturatie van mijn projecten en het schrijven van mijn gemaakte uren in Exact. En is het de laatste vrijdag van de maand? Dan hebben we de inspiratiemiddag met afsluitend een borrel op kantoor.

Genoeg voor deze week. Genieten van het weekend!

Vorig bericht
Werken aan een communicatieve organisatie of een communicatieafdeling?
Volgend bericht
Van probleem naar mogelijkheid

Dit vind je misschien ook inspirerend!