7 HVR tips voor het schrijven van een succesvolle blog

Bij het schrijven een blog gaan er misschien allerlei vragen door je hoofd: kan ik dat wel, waarover moet ik dan schrijven en vinden mensen mijn blog wel interessant genoeg om te lezen? Een hoop vragen die misschien ook wel in jouw hoofd opkomen bij de gedachte van het schrijven van een blog. Voor wat tips en tricks gingen we langs bij HVR collega’s.

Bekijk de 7 HVR tips voor een succesvolle blog:

1. Blijf dicht bij jezelf

De meest succesvolle blogs gaan vaak over dingen die jezelf hebt meegemaakt. Een belangrijke tip is daarom dicht bij jezelf blijven en een onderwerp kiezen wat bij jou past. Een voorbeeld hiervan is de blog van Elise ‘‘Werkgeluk voor generatie Y: de spanning tussen ambitie en geduld’. In haar blog begint zij met een persoonlijke gebeurtenis, haar oudejaarsavond.

2. Persoonlijke touch

Naast dicht bij jezelf blijven is het ook belangrijk om je eigen mening, gedachten of twijfels te beschrijven. Hoe denk jij over een onderwerp en waarom is dat zo? Daarnaast kan het ook interessant zijn om een onderwerp van verschillende kanten te belichten door bijvoorbeeld naar de mening van je collega’s te vragen.

3. Herkenbaarheid

Zorg voor herkenbaarheid in je blog. Zo schrijft onze collega Jori wekelijks over de dagelijkse dingen die wij beleven op kantoor in haar blog “Rumoer op #kantoor”. Deze dagelijkse dingen zullen jij en jouw collega’s vast ook beleven.

4. Vragen stellen

In blogs wordt vaak kennis gedeeld, maar je hoeft niet altijd alleen maar te delen. Blogs zijn ook een prima platform om anderen te vragen hoe zij denken over bepaalde situaties of onderwerpen. Zo deelt Peter in zijn blog “Dichtbij komen of afstand bewaren” zijn twijfel over professionele afstand in zakelijke relaties en vraagt hij anderen om wijsheid.

5. Verbinding maken

Om je blog nog beter te maken is het slim om je blog ergens aan te verbinden om het beeldend te maken. Een goed voorbeeld van verbinding maken kun je terug vinden in de blog van Chantal “Ben je als communicatieprofessional een zebra of een gnoe?”. In haar blog verbindt Chantal het gedrag van zebra’s en gnoes aan het gedrag van communicatieprofessionals om zo haar verhaal duidelijker te maken.

6. Praktische tips

Schrijf je blog zoals je het verhaal zou vertellen aan een bekende. Vaak zorgt de spreektaal en actieve stijl ervoor dat je blog goed en snel te lezen is. Daarbij is het handig om tussenkopjes te gebruiken en de alinea’s kort te houden.

7. Last but not least..

Laat je tekst altijd door iemand checken. Dit is niet alleen handig voor spelling, maar het is ook handig om te checken of een ander jouw punt in het verhaal begrijpt.

Vorig bericht
De dag van Marloes en Armijn
Volgend bericht
Horizontaal samenwerken, verticaal verbinden

Dit vind je misschien ook inspirerend!